alexa Type 1 V | Genesis | Ressence | Horobox
Horobox

Dk. Okuma Süresi

Ressence Type 1 V Genesis

Ressence-logo.jpg

Gelişmiş teknolojiler, değişkenlik gösteren müşteri talepleri ve yenilikçi tasarımlar sayesinde saatler her zamankinden daha gösterişli ve sıradışı olmaya başlıyor. Ressence de bu akımın öncü markalarından biri. Modern ve endüstriyel dizayn ile el emeğini harmanlayan marka üretimlerinde form ve fonsksiyonelliği her zaman eşit  miktarda ön plana çıkarıyor. Yeni geliştirilen Type V Genesis modeli ise markanın 5. yaşına ithafen hazırlanmış çok özel bir saat. 

RESSENCE_TYPE-1_V_GENES-S_1.jpg

Saat üzerinde kullanılan parçaların işlenmemiş ve tamamlanmamış görüntüsü bilinçli yapılan bir tercih. Bu sayede kullanıcıya kendini üretimin sonunda değil içinde hissettirmeyi amaçlayan marka saatin sürekli gelişen ve değişen bir obje olduğu algısını da pekiştirmeye çalışmış.

Saatte kullanılan parçalar piyasaya sürülen örneklerden değil, ilk aşamalarda denenen prototiplerden alınma. Kollar, kadran ile kontrast oluşturma amacıyla galvanizlenmiş, deri kayış herhangi bir koruyucu katmana sahip değil, kasada torna işleminden kalma lekeler ve kusurlar bulunmakta, kadrandaki indeksler luminova ile doldurulmamış. Kısaca saat sanki atölyeden henüz işi bitmeden fırlamış gibi görünüyor.

RESSENCE_TYPE-1_V_GENES-S_2.jpg

Markanın kurucusu Benoît Mintiens, saati mümkün olan en saf halde tutabilmek için böyle bir tasarım anlayışını esas aldıklarını belirtiyor.

Ressence’nin diğer dizayn unsurları da bu saflık ve sadelik anlayışını desteklemekte. Saatin görünürde herhangi bir kurma kolu bulunmuyor, bunun yerine arka kapak bu iş için özel olarak tasarlanmış.

Safir cam saatin kasasının bir parçası olması için özel olarak şekillendirilmiş, ayrıca boynuzlar da kasayla bütünleşik halde, titanyum bloktan tek seferde işlenmiş.

RESSENCE_TYPE-1_V_GENES-S_3.jpg

Saatin en çarpıcı özelliği ise kadranda geleneksel akrep yelkovan tasarımının bulunmaması. Zaman gösterimi, patentli, 107 parçadan oluşan Ressence Orbita Convex System(ROCS1) sayesinde mümkün oluyor.

Sistem tıpkı gezegenler ve uyduları gibi dönen bir disk ve o diskin içinde dönen daha küçük disklerden oluşmakta. Diskin tasarımından dolayı kadran safir kristal cama çok yakın konumlandırabilmiş, bu syaede kadrandaki derinlik algısı neredeyse sıfırlanarak ikisinin bir bütün halinde görünebilmesi sağlanmış.

RESSENCE_TYPE-1_V_GENES-S_4.jpg

Benoît Mintiens Belçika’lı bir endüstriyel tasarımcı. Ressence’den önce tren, uçak kabini ve hatta av tüfekleri dahi tasarlamış biri olduğundan gelenekselin oldukça dışında bir dizayn anlayışına sahip, bu durum çıkardığı işlerden de açıkça belli oluyor.

2010 yılında Ressence’yi ilk defa piyasaya sürdüklerinde markanın popülaritesi için pazarlama taktiklerinden ziyade saati ön plana çıkarmayı tercih etmişler. Bu durum saatlerine mekanik ve horolojik anlamda ne kadar güvendiklerinin de canlı bir kanıtı.

Teknik Özellikler

Özellikler: Saat, dakika, saniye, tarih

Kasa: Grade 5 titanyum, 42mm x 13mm ölçülerinde, AR kaplama safir kristal cam ve arka kapak, 1 atm su geçirmezlik

Kadran: Konveks, nikel-gümüş

Mekanizma: ROCS1(Ressence Orbital Convex System), otomatik, 36 saat güç rezervi, 28800vph, 53 taşlı

Toka ve Kayış: 20mm genişliğinde, grade 5 titanyum, katlanır, dana derisi kayış

Fiyat: 18.750€ + vergiler

Üretim: 5 adetle sınırlı

RESSENCE_TYPE-1_V_GENESIS_5.jpg

Benzer Haberler