Audemars Piguet’in ikonik serisi Royal Oak’ın SIHH 2019 kapsamında tanıtılan en son versiyonu, 15500, güncel tasarım detaylarının yanı sıra yeni kalibre 4302’ye de ev sahipliği yapıyor.
Rüya takımının daimî oyuncularından Audemars Piguet Royal Oak’un yeni versiyonu 15500, SIHH 2019’da tanıtıldı. İlk olarak 2012 yılında tanıtılan 15400 modelinde gördüğümüz 41mm’lik kasa ölçüsünü korurken, kadran ve özellikle mekanizma kısmında büyük değişiklikler gözlemleniyor. Toplamda 5 farklı kombinasyonun yer aldığı seriye, ilerleyen yıllarda yeni üyelerin katılacağı kesin. Koleksiyonda hali hazırda siyah, gri ve mavi kadran renklerine sahip üç paslanmaz çelik ve biri bilezikli diğer deri kayışlı olmak üzere iki 18K pembe altın versiyon bulunmakta.
1972 yılında tanıtılan ilk Royal Oak 5402, şimdiki koduyla 15202, içinde bulunduğu zaman diliminin değerleri gereği büyük çapından ötürü “Jumbo” lakabıyla anılmaktaydı. Bugün gelinen noktaya baktığımızda ise yeni modelin bu lakabı çok daha hak ettiği apaçık ortada. 41mm’lik çap değeri korunan kasanın yüksekliği 9,8mm’den 10,4mm’e çıkarılmış. Doğrusu ilave kalınlık görsel bir sıkıntı veya konforsuzluk yaratmıyor. Safir kristal cam ve arka kapak ile 50 metre / 5 bar su geçirmezlik düzeyine sahip modelin kadranı, ilk bakışta dahi fark edilebilecek güncellemelere sahip. Büyüyen AP logosu, irileşen indeksler, revize olan Grande-Tapisserie deseni, yok olan “Automatic” yazısı ve daha nice detaylarla 15400 modelinden sıyrılan 15500, yalnızca eski modelin yerini almakla kalmıyor, aynı zamanda onun demode görünmesine de sebep oluyor. Yanlış anlaşılma olmasın; 15400 tasarımıyla gayet “doğru” bir saat ancak 15500 göze bir anda daha “doğru” gelebiliyor.
Saatin arkasını çevirdiğimizde karşılaştığımız manzara, bir AP’ye yakışacak cinsten, kesinlikle nefes kesici. Özenle işlenmiş pembe altın rotor, çift taraflı köprüyle sabitlenmiş balans yayı, üstün finisaj ve daha birçok detay, mekanizmanın ne kadar özenle üretildiğinin habercileri olarak bizleri karşılıyor. 32mm çapındaki mekanizma, bir önceki seride kullanılan kalibre 3120’ye göre biraz daha kalın ancak 4Hz (28.800vph) frekansında çalışıyor ve tam kurulumda 70 saatlik güç rezervi sağlıyor. 257 parçadan oluşan kalibre 4302 üzerine yerleştirilen tarih diskinin arka plan renginin seçilen kadrana göre değişiklik göstermesi de, markanın detaylara ne denli önem verdiğini bir kez daha kanıtlıyor.
Audemars Piguet Royal Oak olağanüstü yüzey işçiliğiyle de öne çıkan saatlerden biri. 15500’de de gelenek değişmeden devam ediyor. Özellikle çelik bilezikli modelde mat işlenmiş yüzeylere rağmen metal üstünde oluşan ışık oyunları görenleri kendine hayran bırakıyor. Royal Oak 15500 modern zamanın en başarılı klasik-spor saatlerinden biri olarak nitelendirilebilir. Eğer modelin fiyatı bütçenize uyuyorsa ve kalite, prestij, tarih, tasarım ve daha birçok konuda yüksek beklentilere sahipseniz, kesinlikle doğru adrestesiniz.