alexa Power Reserve | Güç Rezervi | Panerai | A.Lange Söhne | Hublot
Horobox

Dk. Okuma Süresi

En Uzun Güç Rezervli 5 Saat

horobox_amblem.png

Mekanik saatler söz konusu olduğunda akla gelen en önemli özelliklerden biri de güç rezerv süresi oluyor. Özellikle elden kurmalı modeller için büyük önem arz eden bu özelliği sıra dışı sürelerle kullanıcılarına sunan 5 farklı modeli bir araya topladık.

 

Panerai Luminor 8 Days PAM00510

Listemizde yer alan ilk model İtalyan asıllı marka Officine Panerai’den geliyor. PAM00510 referanslı model markanın kült tasarımlarından 44mm çapında Luminor tarzı paslanmaz çelik kasa ile sunuluyor. Model, 192 saatle ulaşan güç rezerv süresini ise kalbindeki Caliber Ref. P.5000 mekanizmaya borçlu. Markanın kendi tasarımı ve üretimi olan elden kurmalı mekanizma, bu fevkalade verimli süreyi ikiz şekilde tasarlanmış tulumbaları sayesinde sağlıyor. İkiz tulumbalarda görev yapan ve standarttan daha ince olan zemberekler sayesinde oluşan enerjiyi stabil bir şekilde dişli sistemine aktaran mekanizma, 3Hz (21600vph) hızında çalışıyor.

panerai-luminor-8-days-pam00510.jpg

 

Bovet 1822 Flying Tourbillon Ottantasei

Listemizin ikinci sırasında yer alan bu özel model, Tourbillon tarzı eşapmanı kadar tam kurulumda 240 saate ulaşan güç rezerv süresi ile de dikkat çekiyor. İsviçreli lüks saat üreticisi Bovet ve ünlü İtalyan tasarım stüdyosu Pininfarina tarafından ortak geliştirilen modelin içinde ise, elden kurgulu Caliber Ref.  17BM03MM. 1.04m uzunluğunda zembereği ve 2.5Hz (18000vph) değerindeki düşük hızı sayesinde 10 günlük güç rezervi sunan mekanizmanın kadran kısmında yer alan güç rezerv göstergesinden uzun zembereği de izlenebiliyor. Modelin titanyum ve masif 18K altın olmak üzere iki farklı versiyonu bulunuyor.

Bovet-1822-Flying-Tourbillon-Ottantasei.jpg

A. Lange & Söhne Lange 31

Listemizin üçüncü sırasında ise Almanya’nın gururu markalardan A. Lange & Söhne yer alıyor. 46mm platin kasası ve 275 gramlık ağırlığı ile meraklı gözlerden saklamanın mümkün olmadığı A. Lange & Söhne Lange 31, tam kurulumda ulaştığı 744 saatlik güç rezerviyle göz dolduruyor. Bu etkileyici süreyi her biri 185cm(!) uzunluğunda hazırlanmış ikiz zembereklerden alan mekanizmanın sağladığı tork gücünü kontrol altına almak için ise ayrı bir düzenek yer alıyor. 3Hz (21600vph) hızında çalışan mekanizma elden kuruluyor ve kurma işlemi için arka kapaktaki yuvaya girecek şekilde tasarlanmış bir anahtardan faydalanılıyor.

A-Lange-And-Sohne-Lange-31-1.jpg

 

Rebellion Prometheus

Saatler kadar yarış otomobilleri konusunda da başarılı işlere imza atan ünlü marka Rebellion, “ileri teknoloji” terimini yeniden tanımlayan Prometheus modeli ile listemize dördüncü sıradan giriyor. Tam kurulumda 1000 saat yani yaklaşık 41 günlük güç rezervi sunan bu mühendislik harikası model, 48mm x 52mm boyutlarında dev bir kasa ile sunuluyor. Sadece kasa kısmı bile 75 ayrı parçadan oluşan modelin kalbinde atan mekanizma ise tam 698 parçadan oluşuyor. Uzay teknolojisi ile geliştirilen özel alaşımın kullanıldığı modelin mekanizmasında, dünyanın en ince mekanik zinciri unvanını taşıyan ve her biri 46mm uzunluğunda olan iki minyatür zincir görev yapıyor.

Rebellion-Prometheus-2.jpg Rebellion-Prometheus-1.jpg

 

Hublot MP-05 LaFerrari

Hublot ve Ferrari arasında devam eden marka ortaklığının belki de en sıra dışı modeli olan LaFerrari de listemizde yer alan son model oluyor. 11 adet tulumbanın beraber çalıştığı model, 50 günlük güç rezerviyle listemizin en uzun güç rezerv süresi sunan modeli unvanını da kazanıyor. Kurulmak için özel bir aparata ihtiyaç duyan mekanizma 3Hz (21600vph) hızında çalışıyor ve Tourbillon tipi eşapman sistemine ev sahipliği yapıyor. İlk versiyonu siyah PVD kaplamalı titanyumdan ve sadece 50 adet ile sınırlı üretilen model, adını ünlü spor otomobil LaFerrari’den alıyor.

hublot-mp-05-laferrari-1.jpg

Benzer Haberler