alexa Seamaster GMT Deep Black Ceramic | Planet Ocean | Seamaster | Omega | Yeni Model | Inceleme | HOROBOX
Horobox

Dk. Okuma Süresi

Omega Seamaster Planet Ocean GMT Deep Black Ceramic

omega-logo.png

Dalgıç saatleri dendiğinde ilk akla gelen isimlerden olan Omega, beğenilen serisi Planet Ocean’ın son üyesi GMT Deep Black Ceramic koleksiyonu ile boy gösterdi.

2016 senesini önemli model güncellemeleri ile karşılayan Omega Planet Ocean ailesi, Speedmaster’ın ardından siyah seramik versiyonuna kavuştu. İlk tanıtımını markanın diğer sembolleşmiş ürün grubu Speedmaster’ın Dark Side Of The Moon modeli ile yapan siyah seramik malzemenin kullanım alanının arttığını görmek ise all black konseptinde yer alan modellerden hoşlanan Omega hayranlarını şüphesiz çok memnun edeceğe benziyor.

Omega-Seamaster-Planet-Ocean-Deep-Black-GMT-11.jpg

Markanın teknolojide geldiği son noktayı gözler önüne seren detaylar sunan Omega Seamaster Planet Ocean GMT Deep Black Ceramic koleksiyonu kısa notlar eşliğinde sizlerle... 

Omega-Seamaster-Planet-Ocean-Deep-Black-GMT-1.jpg

Omega, Planet Ocean GMT Deep Black Ceramic modelini tasarlarken seramik kullanımını maksimum seviyede tutmayı hedeflemiş olmalı zira saatin kasasının ve bezelinin yanında kadranı da seramikten üretilmiş. 45mm çapa ve 17.18mm kalınlığa sahip kasanın yüzey finisajı ise renk ve malzeme bakımından farklılık gösteren modellere göre değişecek şekilde tasarlanmış.

Omega-Seamaster-Planet-Ocean-Deep-Black-GMT-13.jpg

Kasanın kenar kısmında Planet Ocean modellerinin vazgeçilmez detaylarından Helium Release Valve de yerini almış.

Bu arada saatin önemli özelliklerinden biri de seramik kasasına rağmen WR600M gibi iddialı bir su geçirmezlik değerini karşılayabiliyor olması zira bu değerde farklı marka/model seramik bir saat hatırlamıyorum. İlk başta çok da önemli bir detay gibi gözükmüyor olabilir ancak bu değeri sağlamak için ciddi bir mühendislik gerekiyor. Bunun sebebi ise Planet Ocean GMT Deep Black Ceramic modelinin arka kapağının da seramikten üretilmiş olması. Paslanmaz çelik veya titanyum gibi metallerden farklı olarak uzun dönüşlere imkân veren kanalların işlenmesine uygun olmayan seramik malzemesini arka kapakta da kullanmak isteyen Omega, çözüm olarak yine markaya patentli olan Naiad Lock kilit sisteminden faydalanmış. Defalarca çevirmek yerine sadece 60°’lik dönüşle tamamen kilitlenebilen bu sistem sayesinde seramik arka kapak WR600M değerini sağlayabilecek şekilde üretilmiş.

Omega-Seamaster-Planet-Ocean-Deep-Black-GMT-10.jpg

Bunun yanı sıra koleksiyonda yer alan modellerin arka kapaklarında safir kristal bölmeler bulunduğunu da ayrıca hatırlatmakta fayda var diye düşünüyorum zira WR600M gibi bir su basıncına dayanıklılık değeri sunan saatlerde yine pek sık rastlanmayan bir özellik bu.

Koleksiyonda yer alan modellerin bezelleri de markanın son dönemde kullandığı Liquidmetal ve Ceragold teknolojileri ile üretilmiş. Seramik bezel üzerine baskı tekniği yerine, bezel üzerinde yer alması planlanan sembollere ait boşlukların sıvı metal ile doldurulması olarak özetlenebilecek bu teknik sayesinde bezel tasarımlarındaki en büyük sorun olan yıpranmaya karşı korunaksız kalma problemi de neredeyse tamamen ortadan kaldırılmış. Liquidmetal ve Ceragold dışında alternatif renklere de yer veren Omega kırmızı ve mavi bezel sembolleri için ise enjeksiyon yöntemiyle bezeldeki boşluklara tatbik edilen volkanize kauçuktan faydalanmış.

Omega-Seamaster-Planet-Ocean-Deep-Black-GMT-5.jpg

Planet Ocean GMT Deep Black Ceramic modelinde yer alan ilginç noktalardan biri de modelin ikinci zaman dilimi fonksiyonuna rağmen 24 saat indikasyonunun ana bezel tarafından değil, kadranın etrafını saran bir ek skala olarak kullanıcıya sunulması olmuş. Modelin dalgıç kimliğinin geri planda kalmasını istemeyen Omega ana bezeli klasik 60 dakikalık dalış bezeli şeklinde tasarlamayı tercih etmiş.

Omega-Seamaster-Planet-Ocean-Deep-Black-GMT-8.jpg

Saatin kalbinde ise markanın kendi tasarımı ve üretimi olan Caliber 8906 "Master Chronometer" mekanizma yer alıyor. Seramik arka kapakta yer alan safir bölmeden izlenebilen mekanizma 25200vph hızında çalışıyor ve tam kurulumda 60 saat güç rezervi sağlıyor. Omega’nın devrim niteliğindeki Co-Axial eşapman tasarımını da barındıran mekanizma, markanın son dönem ürünlerinde kullandığı METAS sertifikası ile birlikte geliyor. İçerisinde yer alan metal olmayan parçalar sayesinde anti-manyetik özelliğe de kavuşan mekanizma yine bir süredir kullandığı silikon kıl zemberek güncellemesine de yer veriyor. Saat fonksiyonu dışında tarih ve ikinci zaman dilimi özellikleri de bulunan mekanizmanın rotor ve köprülerinde Cotes de Geneve tarzı dekorasyon yer alıyor.

Omega-Seamaster-Planet-Ocean-Deep-Black-GMT-4.jpg

Koleksiyondaki tüm modeller kauçuk veya deri kayış seçenekleri ile geliyor. Kayışlar ile fevkalade uyumlu bir görüntü sağlayan katlanır klips ise yine siyah seramik (butonlarda ve dışa bakan kısımda) ve karartılmış titanyumdan üretilmiş.

Omega-Seamaster-Planet-Ocean-Deep-Black-GMT-14.jpg

2016 yazının sonlarına doğru vitrinlerde boy göstermesi planlanan Omega Seamaster Planet Ocean GMT Deep Black Ceramic koleksiyonu için açıklanan resmi Türkiye fiyatı henüz yok ancak, markanın son dönem ürünlerinde yer verdiği teknolojileri saatlerine olduğu kadar fiyat etiketlerine de yansıttığını aklımızın bir köşesinde tutmakta fayda var.

Benzer Haberler