Sektöre yön veren high-end markaların en önemlilerinden biri kabul edilen Vacheron Constantin, tam 23 farklı komplikasyonu bünyesinde toplayan “unique” modeli Vacheron Constantin Double-Faced Celestia Astronomical Grand Complication 3600 ile SIHH 2017’nin açılışına damgasını vurdu.
Bu sezon kapılarını ilk defa bugün açan SIHH 2017 fuarı, sektörün dev isimlerinden Vacheron Constantin imzasını taşıyan ve tam 23 farklı komplikasyonu aynı çatı altında toplamayı başaran Vacheron Constantin Double-Faced Celestia Astronomical Grand Complication 3600 modeli organizasyon tarihinin en önemli açılışlarından birine ev sahipliği yaptı.
Sadece bir adet üretilen model, bünyesinde yer verdiği komplikasyonlar kadar sahip olduğu teknolojik özelliklerle de dudak ısırtıyor…
Vacheron Constantin çatısı altında faaliyet gösteren ve markanın en özel modellerine hayat vermesiyle tanınan Les Cabinotiers departmanı tarafından tasarlanan modelin ardında, beş yıllık bir Ar&Ge süreci yatıyor. Gökyüzü şemasından gel-git göstergesine uzanan 23 komplikasyonu bir araya toplayan model, 3 haftalık yani tam 504 saatlik güç rezervi sağlayan altı adet tulumbasıyla “türünün tek örneği” sıfatını fazlasıyla hak ediyor.
Celestia modelinin içerisinde markanın Caliber Ref. 3600 mekanizması görev yapıyor. Taşıdığı özelliklere göre oldukça makul sayılabilecek 8.7mm’lik kalınlığa sahip mekanizma, 36mm’lik çapıyla da oldukça geniş bir çalışma alanı barındırıyor. Hayranlık uyandıran teknik ve görsel özeliklerle donatılmış mekanizma, birçoğunu yine Vacheron Constantin imzası taşıyan cep saati Ref. 57260 modelinden tanıdığımız ilginç komplikasyonlar sunuyor.
Mekanizmanın bünyesinde görev yapan komplikasyonlar normal, güneş ve yıldız zamanı şeklinde üç ana başlıkta ele alınıyor. Her zaman sınıfının kendisine özel minyatür düzenekler ile gösterildiği modelde normal zaman, saatin ön yüzünde yer alan 24 saat göstergesine sahip standart bir kadran üzerinden okunuyor.
Pembe altından yapılmış bir ibre vasıtası ile okunan güneş zamanı, -16 / +14 dakika bandında değişiklik arz edebilen “equation of time” özelliğini de izlenebilir kılıyor.
Üç farklı zaman gösteriminin yanı sıra, özgün modelin birbirinden ilginç komplikasyonları bulunuyor. Her iki yüzü de farklı özelliklere ev sahipliği yapan modelin ön tarafında sonsuz takvim, gel/git göstergesi, gün doğumu/gün batışı indikatörü, astrolojik burç göstergesi, gece/gündüz farkı göstergesi, mevsim indikatörü ve ekinoks göstergesi yer alıyor.
Saatin arka kısmında konumlandırılan özellikler de en az ön tarafta bulunanlar kadar önemli detaylar sunuyor. Arka kısımda yer alan gösterge paneli bir çift safir disk üzerinde yer alıyor. Merkez kısmında Kuzey Yarımküre’den görünen gökyüzünün gece görüntüsü bulunan arka ekranın dış kısmında ise, ay ve yıl göstergelerinin yanı sıra bir de güç rezerv indikatörü bulunuyor. Bu iki disk üzerinde yer alan yıldız şeması sayesinde, dünyanın diğer yıldızlara göre durumu da gözlenebiliyor.
Elden kurgulu şekilde tasarlanan Caliber Ref. 3600, ihtiyaç duyduğu enerjiyi altı adet tulumbadan alıyor. 21 günlük güç rezervi sunabilen mekanizma, arka kapakta yer alan safir kristal cam bölmeden kısmen izlenebiliyor. Buzu çağrıştıracak şekilde açık renk rodyum kaplamayla üretilen mekanizmanın taşları da, alışılmış kırmızı renk yerine şeffaf taşlardan oluşuyor.
18K beyaz altından üretilmiş kasa, 45mm çap ve 13.6mm kalınlık ölçüleri taşıyor.