30 Eylül-3 Ekim Tarihleri arasında Hong Kong’ta gerçekleşen Watches & Wonders fuarında Cartier’in yeni modelleri saat severlerin beğenisine sunuldu.
Cartier için en önemli haber yeni duyurulan iki mekanizması; Mysterious Movement & Flying Tourbillon.
Titiz bir işçiliğin ürünü olan saat yarı iskelet bir kadrana sahip. Kadranda mavinin güzel bir tonunu kullanan marka saat 3 pozisyonuna logosunu yerleştirmiş.
Kılıç şeklindeki kollar ise saate ayrı bir hava katmış.
Bu saat hakkında bahsetmemiz gereken bir başka detay ise akrep ve yelkovanın üzerinde bulunduğu siyah daire. Saatin arkasından baktığımız zaman da saati okumamıza imkan veren bu yenilik kollara adeta mekanizma içinde uçuyor havası veriyor.
Teknik detaylarına baktığımız zaman ise 9981 MC kalibrenin hayat verdiği saat 41 mm çapında ve 30 metre su geçirmezliğe sahip.
Palladyum kasaya sahip saatin (18 ayar pembe altın versiyonu da mevcut) kurma kolunda ise kabokon kesim safir taş detayı oldukça şık.
İkinci saatimiz flying tourbillon mekanizma ve pırlanta detaylar barındırıyor. 142 parçadan oluşan flying tourbillon mekanizma pahlanmış köprü, işlenmiş yüzeyler ve cilalı vidalar gibi detaylar ile üst düzey bir finisaja sahip. Aynı zamanda mekanizmada Genevre mührü de yer alıyor.
Bu saatin tenik detaylarına baktığımızda; 35 mm’lik kasada toplam 3.56 karat pırlanta kullanılmış. 9452 MC kalibrenin bulunduğu saat 30 metre su geçirmezliğe sahip.
2013 te üretilen double tourbillon saatin bir başka versiyonunu 2015 yılında Watches & Wonders fuarında görüyoruz.
Mavi kadran üzerinde alev deseni bulunan saat 9454 MC kalibreye sahip ve flying tourbillon’da olduğu gibi bu saat de Cenevre mührünü taşıyor.
45 mm kasa çapı ve 30 metre su geçermezliğe sahip platinyum kasa ve beyaz altın toka ile geliyor.
Flying tourbillon mekanizmanın yanına dakika tekrarlayıcı komplikasyonunu ekleyen Cartier bir başka sanat eseri daha ortaya çıkarmış. Saatte kullanılan kalibre 9402 MC.
Bu saat ise 45 mm ölçüsünde titanyumdan üretilmiş ve 30 metre su geçirmezliğe sahip.
On iki ay, yedi gün ve tarih detayını saatin merkezine konumlandıran Cartier aynı zamanda merkeze tourbillon mekanizma yerleştirmeyi de es geçmemiş. Perpetual takvim komplikasyonun son özelliği olan artık yıl hesaplaması ise saatin arkasından okunabiliyor.
Teknik detaylardan bahsedicek olursak. 45 mm lik platinyum kasaya sahip saat 30 metre su geçirmezliğe sahip.