Jaeger-LeCoultre, SIHH 2019 fuarının ses getiren yenilikleri arasına yer alan Master Ultra Thin Tourbillon Enamel ile geleneksel lüks saatçiliğine saygı duruşunda bulunuyor.
Geleneksel İsviçre saatçiliğinin kilometre taşları arasında yer alan JLC, kendisine atfedilen ‘Watchmaker of watchmakers’ ismine yakışır yeniliklerle saat tutkunlarını büyülemeye devam ediyor. Markanın, SIHH 2019 fuarı kapsamında sunduğu yenilikler arasında yer alan Master Ultra Thin Tourbillon Enamel de bu modellere en güzel örneklerden biri... Tüm zamanların belki de en popüler komplikasyonlarından sayılan Tourbillon’u, emayeden üretilmiş masmavi bir kadranla buluşturan modele gelin yakından bakalım...
Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Tourbillon Enamel 40mm çapında ve 12.13mm yüksekliğinde bir kasa ile geliyor. 18K beyaz altından üretilen kasanın kalınlığı belki Ultra Thin kategorisi için artık biraz yüksek kalabilir ancak modelin Tourbillon ve tarih özellikli ve tam boy rotorlu otomatik bir kalibreye ev sahipliği yaptığını da unutmayalım. 50 metreye kadar su basıncına dayanıklılık gösteren kasanın her iki yüzünde de safir kristal camlar yer alıyor. Parlak kasaya JLC logolu zarif kurma kolu eşlik ediyor.
Modelin kadranı, çarpıcı bir mavi tonunda ve sektör tarzında yani bölgesel yüzey formlarıyla tasarlanmış. Aplik markörlerin ve Dauphine tarzı kolların eşlik ettiği kadranın ana kısmında gün ışığı formunda Guilloché deseni, saat 12 hizasında bulunan tarih alt kadranında ise iç içe geçmiş dairesel bir motif yer alıyor.
Saat 6 hizasında yer alan Tournbillon, tarih göstergesi ile birlikte kadrana hoş bir simetri katıyor. Tourbillon eşapmanın bileşenleri de JLC’nin detaylara gösterdiği özenden nasibini almış. Tüm kenarlar elle pahlanmış ve parlatılmış. Tourbillon köprüsünde bile aynı detay işçiliğini görmek beni hem gülümsetiyor hem de markaya olan saygımı arttırıyor. Saat 3 konumunda markanın aplik logosu eklenmiş. Saat 9 yönünde yer alan ‘AUTOMATIQUE’ yazısının da yine bahsettiğim simetriyi devam ettirmek için konduğunu düşünüyorum.
Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Tourbillon Enamel modeline markanın Caliber 978F mekanizması hayat veriyor. 35 taşlı, toplam 302 bileşenden oluşan mekanizma 4Hz/28.800vph frekansında çalışıyor ve tam kurulumda 48 saatlik güç rezerv süresi sunuyor. Zaman tutma ve tarih fonksiyonlarına ek olarak bir de Tourbillon balansa yer veren mekanizma, masif altın perfore rotoru ve özenli dekorasyonuyla görsel bir şölen sunuyor.
Modele, el dikişi lacivert timsah derisi kayış ve JLC logolu 18K beyaz altın katlanır klips eşlik ediyor.
Geride bıraktığımız birkaç yıl zarfında, Tourbillon özellikli ancak her zamankinden daha ulaşılabilir fiyatlı Tourbillonlar tanıtıldı. Bu konuda akla gelen ilk örnek olarak TAG Heuer Carrera Heuer 02 Tourbillon modelinden bahsetmek mümkün. Tourbillon gibi klasik bir komplikasyonu modern ve görece uygun bir fiyata alabilmek eminim pek çok saat sever için tercih sebebi olacaktır. Ancak ben pek böyle düşünmüyorum. Eğer bir Tourbillon sahibi olacaksam, tercihimi ismi yüksek komplikasyonlarla özdeşleşmiş bir markanın klasik temalı bir modelinden yana kullanırım. Tıpkı bu Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Tourbillon Enamel gibi...
Sağlıklı günler...